uw huidige locatie:  Home > Paard- en ponyrijden > Spelend leren met pony

Spelend leren met pony

Stal Klomp heeft een aantal zeer geschikte pony’s in eigendom. Deze pony’s worden dagelijks ingezet om kinderen op een speelse manier wegwijs te maken met deze bijzondere dieren. Vooral de Shetlanders zijn favoriet bij de jongste klantjes van Stal Klomp.

 

Voor deze aspirant-ruiters geldt een minimumleeftijd van 5 jaar.

Stal Klomp is geen doorsnee manegebedrijf waar je wekelijks een uurtje komt lessen. Als iemand nog geen ervaring heeft met pony’s, leert hij/zij bij ons eerst hoe je om hoort te gaan met pony’s. Pas als de aspirant-ruiter vertrouwd is in de omgang met pony’s, gaan we aan de slag met het rijden. Zo leren de kinderen onder andere hoe je je pony veilig en grondig moet verzorgen, begeleiden aan de hand en op- en afzadelt. Dit leren ze onder andere door allerlei leuke spelletjes met de pony’s te doen, zodat ze op een vrije manier leren hoe het werkt. De pony’s zijn bijvoorbeeld echt “waterproof”, zodat we ze in de zomer lekker kunnen wassen. Ook het onderhoud van het zadel en hoofdstel hoort erbij.

Als de kinderen eenmaal zover zijn dat ze echt gaan rijden, dan leren ze vooral controle te krijgen over hun eigen houding en zit, tempo en plaats: hoe zit je correct op een pony, hoe hard loopt de pony en waar loopt de pony. Dit valt niet altijd mee, en de ruiters zullen soms ook echt even door moeten zetten. Pony’s hebben nu eenmaal wel hun eigen wil… Ook in de lessen leren de kinderen door middel van spelletjes en oefeningen hun controle over de pony te krijgen en uit te bouwen. Als de les afgelopen is, mogen de kinderen aan de gang gaan met het naverzorgen van de pony’s want die hebben dan natuurlijk wel een knuffel en een paardensnoepje verdiend!

Een dagje naar Stal Klomp

Zoals hierboven al staat geschreven, is Stal Klomp geen doorsnee manegebedrijf. Zo kunnen de kinderen ook een (mid)dag naar stal komen om lekker met de pony’s te knuffelen en wandelen of om ze bijvoorbeeld uitgebreid te poetsen en te versieren. Er hoeft niet perse gereden te worden! Kinderen die angst hebben om te rijden, kunnen zo geleidelijk aan op hun eigen tempo hun angst overwinnen. Er zijn ook kinderen die gewoon echt niet willen rijden, maar die al het andere met de pony’s prachtig mooi vinden. Ook zij zijn uiteraard welkom bij Stal Klomp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


www.stalklomp.nl www.stalklomp.nl www.stalklomp.nl www.stalklomp.nl www.stalklomp.nl